Mutfakta Hayatınızı Kolaylaştıracak Öneriler

Küçük fakat etkili bilgilerle, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli ve verimli hale getirebilirsiniz.

Patateslerin bulunduğu torbanın içerisine bir adet elma koyarsanız, uzun süre filizlenmelerini önlemiş olursunuz.

Kahvenizi uzun süre taze saklamak istiyorsanız, paketi cam kavanoza boşaltıp içine iki adet kesme şeker atın ve ağzını sıkıca kapatın. Kahvenizin taze kaldığını göreceksiniz.

Kızartma kokusunun bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atabilirsiniz.

Sarımsak doğradıktan sonra ellerinizi metal kaşıkla suyun altında ovalarsanız, sarımsak kokusunun ellerinizden tamamen yok olduğunu göreceksiniz.

Yumurtanın taze olup olmadığını suya atarak anlayabilirsiniz. Eğer dibe batıyorsa taze, suyun üstünde kalıyorsa bozulmuş demektir.

Un, bulgur ve pirinç paketlerinin içerisine bir adet defne yaprağı koyarak böceklenmesini engelleyebilirsiniz.

Buzdolabınızdaki kötü kokuyu önlemek için küçük bir kaba süt koyarak buzdolabınıza koyun, kısa süre içerisinde koku yok olacaktır.

Pizza veya diğer pişmiş yiyecekleri mikrodalgada tekrardan ısıtmak istiyorsanız, yanına bir bardak su koyun. Koyduğunuz su, nem oluşumunu sağlayacak ve yiyeceklerin kurumasını engelleyecektir.

Yumurta haşladığınız suyu dökmeyin. İçindeki mineraller son derece faydalıdır. Bu suyu soğuttuktan sonra, çiçeklerinizi sulayabilirsiniz. Çiçeklerinizin çok daha canlı ve sağlıklı olduğunu farkedeceksiniz.

Yumurtanın kabuğunu kolayca soymak için kaynattığınız suya bir miktar karbonat ekleyebilirsiniz.

Açılmayan kavanozun kapak kısmını bir süre sıcak suyun altında tutarsanız genleşen metal sayesinde, kavanozunuzu kolayca açabilirsiniz.

Yeşil bir muz veya sert bir şeftalinin hızlı şekilde olgunlaşmasını istiyorsanız, kağıt torba içinde saklamanız yeterlidir.